Patru membri ai echipajului feribotului sud-coreean care a naufragiat la 16 aprilie cu 476 de persoane la bord, dintre care 300 au murit sau au disparut, au fost inculpati joi pentru omor involuntar si risca pedeapsa cu moartea, a anuntat agentia Yonhap.

Capitanul feribotului Sewol, Lee Joon-Seok, doi comandanti si un mecanic sunt acuzati ca au abandonat nava in deriva dupa ce le-au ordonat pasagerilor sa nu iasa din cabine.

Ultimul bilant oficial al catastrofei este de 281 de morti si 23 de disparuti. Majoritatea victimelor erau elevi de liceu care se aflau intr-o calatorie scolara si proveneau de la aceeasi institutie de invatamant, situata in apropiere de Seul.

Potrivit unui purtator de cuvant al Pazei de Coasta, Ko Myung-Suk, inca cinci corpuri au fost recuperate miercuri.

Primele elemente ale anchetei arata ca incarcatura transportata de feribot era de trei mai mare decat nivelul recomandat. In plus, vasul era mai putin rezistent dupa adaugarea ilegala a unor cabine suplimentare, in 2012.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.