Politia turca a recurs joi la gaze lacrimogene pentru a dispersa o multime de aproximativ 20.000 de manifestanti care denunta, la Izmir (vest), neglijenta Guvernului islamo-conservator intr-un grav accident de mina, soldat cu 282 de morti, potrivit agentiei Dogan.

Kani Beko, presedintele Confederatiei Sindicatelor Revolutionare din Turcia (DISK), unul dintre principalele sindicate din tara, a fost spitalizat in urma asaltului violent al politiei, precizeaza agentia.

Patru sindicate au anuntat o greva de o zi, joi, in intreaga tara, un omagiu adus minerilor morti in drama din mina de carbune de la Soma, situata la aproximativ 100 de kilometri nord-est de Izmir.

Premierul islamo-conservator Recep Tayyip Erdogan a respins orice responsabilitate a Guvernului sau in aceasta catastrofa industriala, insa opozitia si anumite sindicate acuza neglijenta si indiferenta acestuia fata de muncitori in general.

Cateva mii de persoane s-au reunit joi, inainte de pranz, la Istanbul si Ankara, la chemarea sindicatelor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.