Recensamantul general populatiei si al locuintelor are loc in Republica Moldova incepand de luni pana la 25 mai, relateaza IPN, in pagina electronica.

Peste 11.000 de cenzori sunt implicati in colectarea datelor pe teritoriul Republicii Moldova, cu exceptia regiunii transnistrene.

Republica Moldova este prima tara din fostul spatiu sovietic care realizeaza un recensamant vizand obtinerea datelor privind nu doar populatia, ci si locuintele, in conformitate cu procedurile din Uniunea Europeana.

Bugetul alocat pentru realizarea recensamantului este de aproape 89 de milioane de lei moldovenesti (peste 4,8 milioane de euro). Rezultatele preliminare ale recensamantului vor fi prezentate in luna decembrie, iar datele finale vor fi anuntate in ianuarie 2015.

Ultimul recensamant al populatiei pe teritoriul Republicii Moldova a avut loc in anul 2004, iar atunci aproape 2 la suta dintre locuitori s-au declarat romani. Expertii internationali au contestat insa rezultatele la capitolul limba si apartenenta etnica, cele mai sensibile aspecte din formulare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.