Numeroase explozii au fost auzite luni dimineata la Slaviansk, bastion al rebeliunii armate din regiunea Donetk, in estul Ucrainei, unde duminica a avut loc un referendum asupra independentei organizat de separatistii prorusi.

Luptele au fost reluate in localitatea Andriivka, situata "pe linia de front", la intrarea sudica in acest oras cu 110.000 locuitori, incercuit de fortele ucrainene care au declansat o ampla "operatiune antiterorista" in zona incepand din 2 mai, a declarat Stela Horoseva, purtator de cuvant al insurgentilor prorusi din Slaviansk.

Viaceslav Ponomarev, autoproclamatul primar din Slaviansk, a anuntat ca participarea la referendumul de duminica pentru independenta regiunii Donetk a fost de aproape 80 la suta in acest oras.

La randul sau, liderul local al Partidului Comunist, Anatoli Hmelevoi, principalul organizator al consultarii populare din Slaviansk, a declarat ca se asteapta ca voturile in favoarea independentei sa atinga un procent de 90 la suta.

Separatistii prorusi au organizat duminica un referendum in estul Ucrainei pentru a decide soarta regiunilor Donetk si Lugansk.

In replica, UE si SUA au declarat ca nu recunosc rezultatele "asa-ziselor referendumuri" din estul Ucrainei, iar Kievul a denuntat luni ''o farsa propagandistica".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.