Israelul spioneaza Statele Unite mai mult decat oricare dintre aliatii sai, iar aceasta supraveghere depaseste limitele, relateaza revista Newsweek.

Secretele industriale si tehnice americane sunt in principal vizate de spionajul israelian, adauga revista, citand intalniri confidentiale privind necesitatea unei legislatii in vederea relaxarii restrictiilor la vize pentru cetatenii israelieni. Un membru al Congresului, care a asistat la o reuniune de informare in ianuarie, a calificat dezvaluirea drept "foarte socanta, alarmanta si inspaimantatoare", in timp ce un alt congresman a apreciat acest comportament drept "daunator", arata revista Newsweek.

"Nicio alta tara apropiata SUA nu depaseste limitele in privinta activitatilor de spionaj, asa cum face Israelul", a subliniat un fost membru al Congresului, care a participat, la randul sau, la o intrevedere confidentiala la sfarsitul lui 2013, potrivit Newsweek.

Potrivit fostului congresman, serviciile de informatii au mentionat, fara alte detalii, "spionajul industrial, oameni care vin in Statele Unite in scopuri de afaceri, sau companii israeliene care lucreaza cu firme americane, sau agenti ai serviciilor secrete din cadrul ambasadei Israelului".

Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a respins categoric informatiile conform carora Israelul ar spiona Statele Unite

Potrivit unor oficiali americani care au preferat sa pastreze anonimatul, citati de revista Newsweek, Israelul a intensificat activitatile de spionaj industrial in Statele Unite. "Nicio alta tara apropiata SUA nu depaseste limitele in privinta activitatilor de spionaj, asa cum face Israelul", a declarat un fost membru al Congresului.

"Este vorba de o campanie de calomniere, periculoasa, total falsa, o inventie in proportie de 100%", a reactionat Lieberman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.