Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a indemnat sambata Statele Unite sa intervina pe langa autoritatile de la Kiev pentru ca acestea sa inceteze imediat operatiunile militare pe care le desfasoara in sud-estul tarii.

"O operatiune punitiva in sud-estul Ucrainei plonjeaza tara intr-un conflict fratricid", i-a spus la telefon Serghei Lavrov omologului sau american, John Kerry, potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.

"Statele Unite trebuie sa faca uz de influenta sa pentru a obliga regimul de la Kiev, aflat sub controlul lor, care a declarat razboi propriului sau popor, sa inceteze imediat operatiunile militare din regiunile din sud-estul tarii, sa-si retraga (fortele) si sa-i elibereze pe toti participantii la manifestatii", a cerut ministrul rus.

Seful diplomatiei ruse a subliniat totodata "importanta implicarii totale a medierii OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa)".

Prezenta observatorilor OSCE este necesara pentru ca autoritatile ucrainene sa poata aplica Acordul de la Geneva, incheiat la mijlocul lunii aprilie intre Moscova, Kiev si occidentali, a insistat el pe langa secretarul de Stat american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.