Elvetia a anuntat, miercuri, anularea restrictiilor pe piata muncii impuse etapizat, in 2012 si 2013, cetatenilor din 25 de state membre ale Uniunii Europene, dar dispozitiile raman valabile pentru cetatenii din Romania, Bulgaria si Croatia.

"Clauza de salvgardare activata pentru cetatenii din 25 de state membre ale Uniunii Europene nu se va mai aplica", informeaza un comunicat oficial al Guvernului de la Berna, citat de AFP.

"Acordul privind libera circulatie a persoanelor existent intre Elvetia si Uniunea Europeana nu prevede posibilitatea prelungirii restrictiilor", precizeaza Berna.

Drept consecinta, cetatenii celor 25 de state UE vizate beneficiaza din nou de libertatea deplina de a se angaja in Elvetia.

In privinta Romaniei si Bulgariei, care au aderat mai tarziu la UE, dispozitiile tranzitorii care prevad restrictii pe piata muncii elvetiana se vor aplica in continuare. Pana in mai, Guvernul de la Berna va stabili cat timp vor fi mentinute restrictiile pentru romani si bulgari. Dispozitiile care prevad cote raman in vigoare si pentru Croatia, care a devenit membra UE in 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.