Australia a respins afirmatiile unei companii de exploatare marina, potrivit careia obiecte depistate in golful Bengal ar putea apartine zborului MH370.

Compania GeoResonance, citata de presa malaysiana si de postul de televiziune australian Seven, afirma ca a reperat posibile fragmente ale avionului la 5.000 de kilometri de zona actuala de cautare.

Marti, ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, a anuntat ca va verifica informatia dar centrul de coordonare a cautarilor internationale, instalat in Australia, a respins aceasta ipoteza.

"Localizarea MH370 sugerata de informatiile GeoResonance nu se afla in zona de cautare", a declarat pentru AFP un oficial din cadrul centrului, citat de MEDIAFAX.

"Australia a preluat conducerea cautarilor pe baza informatiilor obtinute de satelit si prin alte cai pentru a stabili localizarea avionului disparut", iar "echipa de cautare internationala este increzatoare in faptul ca ultima localizare a avionului disparut se afla in partea sud a zonei de cautare", a adaugat el.

Avionul Malaysia Airlines a disparut la 8 martie, in timp ce se deplasa pe ruta Kuala Lumpur - Beijing, cu 239 de persoane la bord, dintre care o treime chinezi.

Pornind de la calculele privind viteza si consumul de carburant, coroborate cu datele din satelit, anchetatorii cred ca avionul a deviat de la planul de zbor si s-a scufundat la sud de Oceanul Indian, in largul coastelor de vest ale Australiei, chiar daca nu a fost gasit niciun element material.

Cautarile aeriene au fost oprite, sansele de a gasi fragmente la suprafata fiind considerate aproape nule, iar operatiunile se concentreaza de acum pe fundul oceanului, intr-un perimetru de circa 56.000 de kilometri patrati.

GeoResonance afirma ca a identificat, prin observatii satelitare si aeriene, elemente pe fundul golfului Bengal conforme unor piese de aeronava.

"Am izolat elemente chimice si obiecte care intra in componenta unui Boeing 777 (...) precum aluminiu, titan, cupru, aliaje de otel si alte materiale", a declarat pentru Seven un reprezentant al companiei, Pavel Kursa.

Citeste si:
Zborul MH370: Noi fragmente de avion gasite pe Insula Reunion
Zborul MH370: Noi fragmente...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.