Amnesty International cere UE sa declanseze procedura de infrigement impotriva autoritatilor elene, care ar incalca legislatia comunitara in cazul trimiterii imigrantilor spre Turcia.

"Aceste actiuni sunt similare cu expulzarea ilegala a unui grup de persoane, fara sa se tina cont de fiecare caz si fara ca aceste persoane sa faca o cerere de azil", arata organizatia internationala intr-un raport dat publicitatii marti.

Grecia este una dintre principalele porti de intrare in UE pentru imigratia ilegala. Insulele din Marea Egee, intre Grecia si Turcia, au devenit din nou in 2013 ruta privilegiata a traficantilor, dupa construirea unui zid si consolidarea masurilor de control de-a lungul frontierei terestre din nord-estul tarii.

Intre septembrie 2012 si aprilie 2014, Amnesty International a discutat cu 148 de imigranti si refugiati care au incercat sa intre pe teritoriul Greciei.

"Modul in care refugiatii si migrantii sunt tratati la frontierele Greciei este deplorabil. De cele mai multe ori, migrantii care cauta un refugiu se confrunta cu violente si intimidari. In anumite cazuri, au fost dezbracati, iar economiile le-au fost furate", noteaza in raport John Dalhuisen, directorul programului Europa si Asia Centrala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.