Canada a anuntat, luni, o noua serie de sanctiuni impotriva Rusiei, vizand de aceasta data doua banci si noua oficiali de rang inalt.

"Pana cand Rusia nu isi va demonstra clar respectul fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei, Canada va continua sa lucreze cu aliatii sai si cu tarile care impartasesc viziunile sale pentru a exercita presiuni ce vor izola si mai mult Rusia pe plan economic si politic", a precizat premierul canadian Stephen Harper, citat de MEDIAFAX.

Vineri, tarile din cadrul G7 au decis sa impuna noi sanctiuni lasand alegerea fiecareia dintre tarile membre.

Sanctiunile canadiene vizeaza 36 de oficiali rusi de rang inalt.

In plus, Guvernul canadian a declarat ca a impus sanctiuni economice pentru doua banci: ExpoBank, cu sediul in Letonia dar proprietatea miliardarului rus Igor Kim, si RosEnergoBank, care are legaturi cu sectorul energetic.

Canada, care adaposteste cea mai importanta comunitate de origine ucraineana din lume, cu aproximativ 1,2 milioane de persoane, a adoptat o atitudine foarte ferma fata de Moscova in criza provocata de alipirea peninsulei ucrainene Crimeea la Rusia, denuntata de occidentali drept o anexare.

Canada a fost primul stat occidental care a recunoscut independenta Ucrainei, in decembrie 1991, iar premierul Stephen Harper a fost primul sef de guvern din G7 care a mers la Kiev dupa izbucnirea crizei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.