Biroul pentru Drepturi Civile (OCR) al Departamentului american pentru Educatie a lansat o ancheta asupra esecului Harvard College de a combate violentele sexuale produse in campus.

Departamentul pentru Educatie va investiga acuzatiile potrivit carora colegiul nu a raspuns prompt la informatiile privind violenta sexuala, mediul sexual ostil la care sunt expusi studentii si, in unele cazuri, faptul ca victimele unor agresiuni care au fost fortate sa locuiasca in aceeasi cladire cu presupusul agresor.

Oficialii federali raspund unei plangeri intocmite de un grup de studenti la 31 martie.

OCR a declarat ca ar vrea sa viziteze campusul pentru a discuta cu studentii si personalul, dar nu a precizat cand anume. Harvard University nu a facut comentarii.

"Este greu de spus de ce scoala taraganeaza sau de ce Harvard este asa de rezistenta in a lua aceste decizii politice", a declarat cercetatoarea Michelle Maziar, absolventa a universitatii, citat de MEDIAFAX.

Maziar sustine ca este nevoie de mai mult decat schimbari politice pentru a contracara mediul ostil din punct de vedere sexual de la Harvard.

Informatia privind o ancheta federala face din Harvard University cea de-a doua scoala investigata de OCR, dupa Harvard Law, in 2011.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.