Coreea de Nord a informat Coreea de Sud ca va efectua marti manevre cu munitii de razboi in apropierea frontierei maritime controversate dintre cele doua tari.

"Nordul ne-a informat ca vor avea loc manevre cu munitii de razboi la nordul (frontierei), in apropierea insulelor Yeonpyeong si Baengnyeong", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al ministerului, informeaza MEDIAFAX.

"Armata noastra este pregatita", a adaugat el, precizand ca navele de pescuit sud-coreene aflate in zona au primit ordin sa se retraga.

Coreea de Nord a efectuat manevre similare la 31 martie, cand numeroase obuze au cazut in apele teritoriale ale Coreei de Sud.

Sudul a raspuns si cele doua parti au schimbat salve de artilerie, fortandu-i pe locuitorii insulei frontaliere Baengnyeong sa se refugieze in adaposturi.

Incidentul nu s-a soldat cu pagube umane sau materiale.

Granita maritima dintre cele doua tari a fost de mai multe ori scena unor confruntari sangeroase intre cele doua parti. Ultimul incident a avut loc in 2010, cand Phenianul a bombardat o insula sud-coreeana in apropiere de zona frontierei, provocand moartea a patru persoane si aducand peninsula la un pas de razboi.

Numita "Linia de limita a Nordului", frontiera a fost trasata de fortele Natiunilor Unite si Statelor Unite in 1953, la sfarsitul razboiului coreean. Phenianul o contesta si refuza sa o recunoasca.

Baptisée "Ligne de limite du Nord", la frontière a été tracée par les forces des Nations Unies et des Etats-Unis en 1953, à la fin de la guerre de Corée. Pyongyang la conteste et refuse de la reconnaitre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.