Ponta a transmis un mesaj in care felicita Guvernul de la Chisinau si cetatenii Republicii Moldova pentru liberalizarea vizelor de calatorie in spatiul european din 28 aprilie, aratand ca tara vecina devine primul stat din cadrul Parteneriatului Estic care beneficiaza de aceasta facilitate.

Incepand cu 28 aprilie 2014, cetatenii Republicii Moldova care detin pasapoarte biometrice vor putea calatori fara vize in Uniunea Europeana.

"Este o veste mult asteptata de fiecare cetatean de peste Prut, de toti cei care cred cu tarie in idealul european, in revenirea Republicii Moldova in comunitatea de valori careia ii apartine in mod firesc si acolo unde ii este locul - in Uniunea Europeana. Reamintesc ca aceasta decizie a fost anuntata, in premiera, de catre presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, cu ocazia vizitei pe care am efectuat-o la Bruxelles impreuna cu premierul Leanca, in noiembrie anul trecut. Sunt bucuros ca demersurile noastre au dat roade si, iata, se materializeaza. Decizia de ridicare a vizelor a fost obtinuta in urma unui proces cuprinzator de reforme legislative si administrative care a implicat intreaga administratie de la Chisinau si a necesitat, pe parcursul ultimilor patru ani, sustinerea clasei politice si a societatii de peste Prut. Liberalizarea vizelor este atat o binemeritata rasplata a acestui efort comun, al autoritatilor si cetatenilor deopotriva, cat si o dovada a sprijinului de care se bucura, in plan european, procesul integrarii europene a Republicii Moldova", afirma premierul.

El precizeaza ca va avea in curand ocazia sa se adreseze prim-ministrului Iurie Leanca, si sa transmita in mod direct, felicitarile sale si ale Guvernului Romaniei pentru aceasta reusita.

"Voi reconfirma, totodata, angajamentul nostru ferm fata de parcursul european al Republicii Moldova, fata de angajarea acesteia pe un traseu democratic si european ireversibil", adauga Ponta.

Premierul Victor Ponta si omologul sau moldovean, se vor intalni marti, 29 aprilie, in satul Sculeni, raionul Ungheni, si vor marca eliminarea vizelor europene pentru cetatenii Republicii Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.