Statele din cadrul G7 s-au angajat sa impuna noi sanctiuni impotriva Rusiei, potrivit unui comunicat comun.

"Am convenit sa impunem cat mai curand sanctiuni impotriva Rusiei", potrivit acestui comunicat, publicat sambata, la Seul, citat de MEDIAFAX.

Un oficial american a declarat, sub protectia anonimatului, ca "fiecare stat va stabili care vor fi sanctiunile impuse. Aceste sanctiuni vor fi coordonate si complementare, insa neaparat identice".

"Sanctiunile ar putea fi anuntate luni", a precizat el.

"Luand in considerare necesitatea de a garanta alegeri prezidentiale democratice, pasnice si reusite luna viitoare (la 25 mai), in Ucraina, ne-am angajat sa actionam de urgenta pentru a intensifica sanctiunile tintite si masurile" impotriva Rusiei, adauga G7 in comunicat.

G7 saluta "retinerea" de care au dat dovada autoritatile de la Kiev in cazul separatistilor prorusi din estul Ucrainei.

"Rusia, din contra, nu a intreprins nicio actiune concreta pentru a pune in aplicare acordul de la Geneva", deplang statele din cadrul G7.

Moscova "nu a sustinut in mod public acest acord, nu a condamnat actiunile separatistilor care incearca sa destabilizeze Ucraina si nu i-a indemnat pe activisti sa paraseasca cladirile administrative ocupate si sa lase armele los", mentioneaza comunicatul.

"Mai mult decat atat, Rusia continua sa tensioneze situatia printr-un discurs ingrijorator si manevre militare amenintatoare la frontiera cu Ucraina", afirma G7.

"Reiteram condamnarea nostra ferma fata de tentativa ilegala a Rusiei de a anexa Crimeea si Sevastopolul", subliniaza grupul celor sapte state puternic industrializate, adaugand ca Moscova "va suporta acum consecintele actiunilor sale".

Citeste si:
Război Israel - Palestina: SUA forțează soluția celor două...
Război Israel - Palestina:...

Anterior, liderii G7 (Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si Statele Unite) au avertizat in repetate randuri Rusia ca vor adopta sanctiuni, in contextul tensionarii situatiei din Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.