Actele Kievului in estul Ucrainei "vor avea consecinte", a avertizat joi presedintele rus Vladimir Putin, calificand recursul Guvernului la armata drept o "crima grava impotriva propriului popor".

"Daca regimul actual de la Kiev a inceput intr-adevar sa foloseasca armata impotriva populatiei in tara, este o crima grava impotriva propriului popor", a declarat el.

"Este o operatiune de reprimare care va avea consecinte pentru oamenii care iau aceste decizii, in special pentru relatiile interguvernamentale", a adaugat presedintele rus, fara a face precizari cu privire la natura acestor consecinte.

"Daca autoritatile actuale de la Kiev au facut acest lucru, atunci este vorba doar despre o junta, un fel de banda criminala", a afirmat el.

El s-a exprimat in timp ce armata rusa a lansat un asalt, joi, la Slaviansk, un bastion prorus din estul tarii, impotriva separatistilor. "Pana la cinci insurgenti prorusi" au fost ucisi, iar un soldat ucrainean a fost ranit in cursul acestei operatiuni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.