Presedintele american a acuzat Rusia ca nu respecta Acordul international de la Geneva menit sa contribuie la diminuarea tensiunii in Ucraina si a amenintat cu noi sanctiuni.

"Pana acum nu i-am vazut respectand nici spiritul si nici litera Acordului de la Geneva", a denuntat Obama, evocand atitudinea rusilor, intr-o conferinta de presa la Tokyo.

"Vedem in continuare persoane inarmate, rauvoitoare, care preiau controlul asupra unor cladiri, hartuind oameni care nu sunt de acord cu ei, destabilizand regiunea si nu am vazut Rusia intervenind pentru a-i descuraja", a subliniat presedintele american.

El a adaugat ca, daca Rusia continua astfel, vor exista "consecinte si noi sanctiuni" americane impotriva Moscovei, notand ca masurile represive deja adoptate au "un impact asupra economiei rusesti".

Obama nu a stabilit, totusi, un termen-limita pentru adoptarea unor noi sanctiuni.

"Invers, am vazut Guvernul ucrainean dand dispozitii concrete, introducand o lege de amnistiere si oferind un vast evantai de reforme cu respectarea Constitutiei, (actiuni) care sunt in logica discutiilor de la Geneva", a subliniat Obama.

El a repetat ca "nu va exista o solutie militara la problema din Ucraina".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.