Procuratura generala a Ucrainei a calificat drept "act terorist" atacul cu proiectile de artilerie, lansat marti de militiii separatiste proruse impotriva unui avion militar ucrainean, in orasul Slaviansk, relateaza agentia UNIAN.

"Procuratura a deschis o ancheta pentru tentativa de act terorist in cazul avionului atins de proiectile in regiunea Donetk", a anuntat procuratura intr-un comunicat, subliniind ca incidentul va fi anchetat de catre Serviciile speciale ucrainene.

Recent, autotitatile de la Kiev au anuntat ca un avion militar ucrainean a fost atins de proiectile de artilerie lansate de militiii separatiste proruse. Incidentul a avut loc in timp ce avionul militar de recunoastere era deasupra orasului Slaviansk, in regiunea Donetk, unde sunt numerosi insurgenti prorusi, transmite MEDIAFAX.

"Indivizi ramasi neidentificati au deschis focul spre un avion de tip AN-30, apartinand Fortelor Aeriene ucrainene, care efectua un zbor de observare deasupra orasului Slaviansk. Avionul a fost atins de mai multe proiectile, dar a aterizat fara probleme", a comunicat Ministerul ucrainean al Apararii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.