Rusia este pregatita sa faca fata unor noi sanctiuni occidentale vizand sectoare cheie ale economiei tarii, a asigurat, marti, premierul rus Dmitri Medvedev.

"Este un drum fara iesire, dar, daca totusi unii dintre partenerii nostri occidentali decid sa se angajeze pe acest drum, nu vom avea de ales decat sa facem fata cu propriile forte. Si vom castiga", a declarat premierul Medvedev, intr-un discurs sustinut in Duma de Stat (Camera inferioara a Parlamentului rus).

Statele Unite si Uniunea Europeana, care au decis deja sanctiuni specifice impotriva unor politicieni sau banci din Rusia in urma anexarii peninsulei Crimeea, intentioneaza sa aplice un nou set de sanctiuni, in special economice, in conditiile in care situatia din estul Ucrainei se deterioreaza.

"Sunt convins ca vom reusi sa minimalizam consecintele", a declarat premierul Medvedev.

"Desigur, nu vom renunta la cooperarea cu firmele straine, in special din tarile occidentale. Dar vom fi pregatiti sa facem fata unor masuri inamicale", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.