Ministerul ucrainean de Externe a declarat, luni seara, ca aplica acordul de la Geneva intr-un mod "deschis si transparent" si a cerut Rusiei sa se disocieze de "separatistii inarmati" din estul Ucrainei, indemnandu-i sa depuna armele si sa paraseasca incaperile ocupate.

"Ucraina aplica intr-un mod deschis si transparent prevederile acordului incheiat la Geneva, informand populatia despre situatia din tara si colaborand intens cu misiunea de supraveghere a Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE) si cu toate partile implicate in solutionarea" conflictului, mentioneaza ministerul ucrainean intr-un comunicat.

Ministerul subliniaza ca sambata, duminica si luni au avut loc intalniri cu participarea reprezentantilor OSCE, la care a fost prezent un diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei.

"Toti participantii, inclusiv reprezentantul Rusiei, au avut posbilitatea de a evalua eforturile Ucrainei in vederea aplicarii acordului" de la Geneva, adauga diplomatia ucraineana, care acuza Moscova de inactiune si lipsa de vointa in aplicarea acordului privind detensionarea situatiei din Ucraina.

Potrivit comunicatului, "gruparile armate ilegale, controlate de serviciile ruse de securitate, contribuie in continuare la destabilizarea situatiei in regiunile din estul tarii si creeaza premise pentru o noua etapa a agresiunii militare ruse".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.