Rachetele antitanc americane aflate in mainile rebelilor sirieni destabilizeaza "grav" situatia din Siria, a avertizat miercuri diplomatia rusa.

"Daca administratia americana a autorizat transferul acestor sisteme antitanc catre gruparile din cadrul opozitiei siriene, atunci acest fapt contravine declaratiilor sale, potrivit carora ea sustine o diminuare a tensiunilor si o solutie politica a conflictului sirian", a declarat Ministerul de Externe rus, intr-un comunicat, citat de MEDIAFAX.

Moscova a calificat drept "ingrijorator faptul ca aceste sisteme antitanc pot cadea in mainile unor grupari teroriste", a subliniat ministerul.

Potrivit diplomatiei ruse, acest fapt "destabilizeaza grav situatia din Siria si nu contribuie la o solutionare politica si diplomatica a conflictului".

Ministerul rus de Externe a avertizat Statele Unite ca "o livrare importanta" de armament in Siria nu poate fi realizata fara "autorizarea" Rusiei.

Moscova a reactionat astfel la informatiile aparute in presa, potrivit carora rebelii sirieni au primit pentru prima data cel putin 20 de rachete antitanc de tip TOW de fabricatie americana, de la "o sursa occidentala".

Rusia este un aliat important al regimului sirian in razboiul impotriva rebelilor. Occidentul sustine rebeliunea care incearca sa rastoarne regimul presedintelui sirian Bashar al-Assad.

Razboiul, inceput ca o revolta pasnica care s-a militarizat in urma represiunii violente a regimului, s-a soldat in ultimii trei ani cu peste 150.000 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.