Doi oameni au decedat, miercuri, iar alte 368 au fost salvate in urma naufragiul unui feribot care transporta aproximativ 450 de pasageri.

"Pentru moment, 368 (de persoane) au fost salvate" din cele 477 aflate la bord, a declarat ministrul adjunct pentru Securitate, Lee Gyeong-Og, confirmand moartea a doua persoane, intre care un membru al echipajului.

Vaporul avea la bord 448 de pasageri, dintre care 324 de liceeni si 14 profesori insotitori, si 29 de membri ai echipajului. Acesta transporta, de asemenea, 150 de vehicule.

"Feribotul este scufundat aproape complet", a declarat ministrul.

Fotografiile difuzate de televiziuni arata nava inclinata la un unghi de 45 de grade, cu varful in apa, survolata de numeroase elicoptere. O alta imagine arata feribotul practic scufundat, singura parte vizibila fiind cea din spate.

In alte imagini video, pasagerii ingroziti, cu veste de salvare, urca in barcile de salvare in timp ce apa acopera putin cate putin puntea si feribotul aluneca usor sub apa.

Altii se arunca in apa, unde salvatorii, inclusiv echipajul a ceea ce pare a fi un vapor de pescuit, ii recupereaza.

Temperatura apei este de 12 grade Celsius.

Vaporul se deplasa catre insula Jeju (sud) si a trimis un semnal de alarma la ora 09.00 (03.00 ora Romaniei). Marturiile pasagerilor sugereaza ca feribotul s-a lovit de fundul marii.

"Am auzit un zgomot puternic si vaporul a inceput brusc sa se incline", a declarat prin telefon un liceean pentru postul de televiziune YTN, citat de MEDIAFAX.

"Unii dintre prietenii mei au cazut violent si au inceput sa sangereze. Am sarit in apa si vapoarele de ajutor ne-au recuperat".

Feribotul asigura legatura intre portul Incheon (vest) si insula turistica Jeju (sud).

Accidentul s-a produs la 20 de kilometri de insula Byungpoong, iar conditiile meteo erau "bune", cu rafale de vant slabe, potrivit pazei de coasta.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Liceenii, care veneau de la o scoala din Ansan (la sud de Seul), mergeau in excursie scolara la Jeju, unul dintre locurile foarte turistice din Coreea de Sud si supranumit deseori "Hawaii sud-corean".

In amfiteatrul institutiei, parintii elevilor s-au reunit si imaginile televizate arata scene de haos: unii parinti striga impotriva conducerii scolii, in timp ce altii incearca cu disperare sa isi contacteze copiii prin telefon.

"Tocmai am vorbit cu fiica mea. A zis ca a fost salvata impreuna cu alti zece liceeni", afirma o mama, usurata, pentru televiziunea YTN. "Au sarit in apa inainte de a fi salvati. Unul a fost ranit la picior si primeste ingrijiri la spital".

Echipele de salvare sunt formate din 18 elicoptere si 34 de nave, comerciale, militare si ale pazei de coasta.

Sute de feriboturi asigura legatura intre coastele sud-coreene si insule in fiecare zi. iar accidentele sunt rare. Dar 300 de persoane au murit in octombrie 1993 cand un feribot s-a scufundat in largul coastei de vest.

Citeste si:
Naufragiu pe fluviul Congo, soldat cu peste 100 de morți și...
Naufragiu pe fluviul Congo,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.