Bluefin-21, robotul submarin, va efectua o noua misiune, miercuri, pe fundul Oceanului Indian, unde a fost mobilizat pentru a cauta epava avionului avionului Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines disparut la 8 martie.

Conform Centrului comun de coordonare a agentilor (JACC), insarcinat cu organizarea operatiunilor de cautare a zborului MH370, vehiculul autonom submarin Bluefin-21, echipat cu un sonar, a fost mobilizat marti seara de nava australiana Ocean Shield.

Examinarea datelor colectate in timpul primei misiuni, care nu a durat decat sase ore, nu a dezvaluit nimic, a anuntat JACC.

Robotul Bluefin-21, care are forma unei torpile lungi de 4,93 metri si este echipat cu un sonar, trebuia initial sa efectueze o misiune de 16 ore. Dar atunci cand a atins limita capacitatilor operationale, vehiculul s-a ridicat in mod automat la suprafata.

Robotul nu a suferit distrugeri. El a fost reprogramat, a anuntat Mark Matthews, capitanul Marinei americane.

Anchetatorii au delimitat o zona de cautare in baza semnalelor detectate acum zece zile si care sunt compatibile celor emise de cutiile negre ale avioanelor. Zona de cautare este de doar cativa kilometri patrati si se situeaza la 2.312 kilometri nord-vest de Perth, oras situat in vestul Australiei.

Marina americana apreciaza ca "cercetarea" zonei va dura intre sase saptamani si doua luni.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, care trebuia sa efectueze zborul MH370 intre Kuala Lumpur si Beijing, a disparut in dimineata zilei de 8 martie la putin timp dupa ce a decolat din capitala malaysiana.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.