O suvita din parul lui Napoleon si alte obiecte de o valoare inestimabila care au apartinut imparatului francez au fost furate dintr-un muzeu din Australia

Politia este de parere ca furtul ar putea fi rezultatul unei "comenzi" venite din partea unui colectionar privat.

"Printre obiectele furate se numara un inel si un pandantiv cu suvite din parul lui Napoleon, o panglica pe care monarhul a scris in 1815 si o cutie cu tutun de prizat", se precizeaza intr-un comunicat al politiei, citat de MEDIAFAX.

Hotii au patruns in muzeu joi seara, prin toaleta cladirii - un edificiu istoric cunoscut sub denumirea de Briars Park, situat pe peninsula Mornington, din statul Victoria.

Colectia - formata din aproximativ 500 de obiecte - a fost stransa de urmasii lui Alexander Balcombe, care l-a intalnit in copilarie pe Napoleon, in timpul exilului acestuia pe Insula Sf. Elena, unde imparatul francez a trait pana la moartea sa, pe 5 mai 1821.

Alexander Balcombe "a stat pe genunchii lui Napoleon in copilarie. Familia acestuia se imprietenise cu imparatul, dupa ce a fost exilat pe Insula Sf. Elena", a spus custodele muzeului, Steve York, pentru postul de televiziune Australian Broadcasting Corporation.

Ulterior, la mijlocul secolului al XIX-lea, familia Balcombe s-a stabilit in Australia.

In total, au fost furate zece obiecte din colectie, printre care si o calimara din argint, incrustata cu trei napoleoni de aur, care ar fi fost gasiti in buzunarul imparatului la momentul mortii acestuia, precum si miniaturi cu Napoleon si cu prima lui sotie, Joséphine.

Aceste obiecte "sunt inestimabile, deoarece sunt de neinlocuit. Suntem bulversati", a declarat Steve York.

Restul obiectelor colectiei au fost mutate, din motive de securitate.

Conform politiei, jaful nu a durat mai mult de zece minute si a fost pregatit cu grija.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.