Rusia considera ca "ipocrizia depaseste limitele" in reactia occidentalilor fata de evenimentele din Ucraina, a declarat luni ministrul rus de Externe Serghei Lavrov.

"Le cerem de mult timp occidentalilor o reactie adecvata" fata de evenimentele din Ucraina, a declarat Lavrov, care a repetat avertismentele Rusiei fata de o recurgere la forta impotriva militantilor prorusi in estul tarii.

"Am spus in mod clar ca recurgerea la forta impotriva manifestantilor pune in discutie perspectivele cooperarii in rezolvarea crizei ucrainene", a declarat el, in contextul in care joi este prevazuta o reuniune cu americanii si europenii.

"Nu auzim nicio reactie. Auzim doar apelurile catre Rusia sa inceteze sa se mai amestece" in treburile interne ale Ucrainei, a adaugat el.

"Ne putem aminti ca violentele de la Maidan (Piata Independentei de la Kiev, centrul miscarii de contestare proeuropene), care s-au soldat cu zeci si zeci de morti, erau calificate ca democratie, in timp ce se vorbeste dspre terorism in legatura cu manifestatiile pasnice care au avut loc acum in sud-est", a declarat Lavrov intr-o conferinta de presa.

"Ipocrizia depaseste limitele", a adaugat el.

Lavrov a cerut explicatii cu privire la informatii de presa potrivit carora directorul CIA John Brennan ar fi efectuat o vizita secreta la Kiev inainte ca autoritatile ucrainene sa anunte o operatiune de anvergura in estul tarii, cu scopul de a prelua controlul asupra unor sedii administrative ocupate de catre activisti prorusi inarmati.

"Vrem sa intelegem ce inseamna informatiile despre o vizita urgenta la Kiev a directorului CIA, domnul Brennan", a declarat Lavrov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.