In cadrul unei reuniuni care a avut loc la Washington, ministrii de Finante din statele G7 au vorbit despre situatia financiara a Ucrainei.

La finalul unei reuniuni "informale si scurte", ministrii si guvernatorii bancilor centrale din statele membre G7 - Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie si Statele Unite - au anuntat ca au trecut in revista "evolutiile importante si recente ale economiei mondiale", inclusiv in Ucraina.

Riscand probleme financiare grave, tara a cerut ajutorul comunitatii internationale. La sfarsitul lui martie, Fondul Monetar International (FMI) si-a dat acordul pentru un imprumut in valoare de 14 pana la 18 miliarde de dolari, care va fi completat prin finantari la nivel bilateral.

Criza din Ucraina, pe care Moscova a amenintat-o joi cu taierea gazelor naturale, se afla in centrul unor discutii ale marilor creditori la nivel mondial, reuniti in cadrul Adunarii Generale a FMI si Bancii Mondiale (BM) la Washington.

Directoarea generala a FMI Christine Lagarde a avertizat joi cu privire la "riscuri geopolitice tot mai mari" care ar putea sa afecteze relansarea economica.

Americanul Jacob Lew, in urma unei intalniri joi cu omologul sau rus Anton Siluanov, a avertizat ca Statele Unite sunt pregatite sa "adopte noi sanctiuni" vizand Moscova, daca Rusia nu renunta la escaladare, a anuntat un purtator de cuvant al Trezoreriei, citat de MEDIAFAX.

Tarile industrializate si emergente din cadrul G20 urmeaza, de asemenea, sa evoce situatia ucraineana, intr-un comunicat asteptat vineri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.