O masina capcana a explodat in sediului Bancii Greciei, in centrul Atenei, fara sa cauzeze victime.

O masina-capcana a provocat o explozie puternica in fata sediului Bancii Greciei, in centrul Atenei, fara sa cauzeze victime, joi dimineata, ziua lansarii primei emisiuni de obligatiuni in contul datoriei Greciei de la inceputul crizei.

Explozia s-a produs catre ora 2.55 GMT (5.55, ora Romaniei), la bordul unui vehicul parcat pe trotuar, in fata sediului Bancii centrale, in apropierea unui birou al troicii creditorilor internationali UE-BCE-FMI, potrivit primelor elemente de care dispune politia.

Deflagratia nu a ranit pe nimeni, potrivit aceleiasi surse. Pagubele erau in curs de evaluare.

Potrivit politiei, masina, marca Nissan, un vehicul furat, avea la bord 75 de kilograme de explozivi. Un apel telefonic la site-ul de stiri Zougla si la ziarul Efymerida ton Syndakton a avertizat fortele de ordine cu o ora inainte de declansarea mecanismului.

Grecia lanseaza joi dimineata prima emisiune de obligatiuni in contul datoriei, pe termen mediu, din 2010 si de la excluderea tarii de pe pietele financiare, din cauza crizei datoriilor suverane.

Operatiunea, pregatita de mai multe luni, vizeaza, potrivit unei surse guvernamentale, o obligatiune totala de 2,5 miliarde de euro, iar reusita ei, bazata pe increderea investitorilor, reprezinta o etapa politica si economica extrem de importanta pentru Guvernul de coalitie dintre conservatori si socialisti condus de catre Antonis Samaras.

Premierul grec o primeste vineri la Atena pe Angela Merkel, in a doua vizita in Grecia de la inceputul crizei.

Atentatele, in general fara victime, care vizeaza tinte economice, institutionale si politice, sunt frecvente in Grecia si sunt atribuite, in general, miscarii anarhiste. Organizatii din cadrul miscarii revendica frecvent aceste atacuri.

Citeste si:
VIDEO Atentat într-o biserică din California. O persoană a murit
VIDEO Atentat într-o biserică...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.