In noaptea de miercuri spre joi sediul de la Kiev al Partidului Comunist din Ucraina a fost incendiat.

Potrivit unor surse crainene, la ora locala 2.23 (2.23, ora Romaniei), pompierii continuau operatiunile de stingere a focului.

"Cel mai probabil acest incendiu a fost provocat intentionat", a afirmat un pompier, citat de postul de radio Svoboda, subliniind ca incendiul nu a provocat victime, informeaza MEDIAFAX.

"Un incendiu nu putea izbucni concomitent in trei locuri diferite. Au ars peste 100 de metri patrati la primul etaj si tot atatia la al doilea. A fost afectat si etajul trei", a relatat el, adaugand ca "cel mai greu a fost sa stingem focul in subsol, deoarece temperatura inalta nu ne permitea sa patrundem in interior".

Incepand din februarie 2014, in cladirea Partidului Comunist isi desfasura activitatea Comitetul Lustratiei. Membrii comitetului au reusit sa paraseasca cladirea in jurul orei 22.00.

Potrivit site-ului Gazeta.ua, in incaperile incendiate au fost descoperite niste sticle cu benzina, unele dispozitive tehnice au fost distruse intentionat, iar seifurile au fost furate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.