Premierul interimar ucrainean Arseni Iateniuk a acuzat Rusia, luni, ca aplica, prin incidentele din estul tarii, "un plan pentru dezmembrarea Ucrainei".

Aceste incidente fac parte dintr-un "plan care urmareste ca o armata straina sa treaca frontiera si sa invadeze teritoriul ucrainean, un lucru pe care nu-l vom permite", a declarat Iateniuk intr-o sedinta de Guvern transmisa in direct la televiziune.

"Acest scenariu este scris de catre Federatia rusa, iar singurul ei scop este sa dezmembreze Ucraina", a continuat el.

Tensiunea a urcat in mod brusc duminica in estul rusofon al Ucrainei, unde manifestanti prorusi au atacat si au preluat controlul asupra unor cladiri oficiale in orasele Harkov, Lugansk si Donetk.

Iateniuk a anuntat ca i-a trimis pe ministrul de Interne Arseni Avakov si pe vicepremierul insarcinat cu gestionarea securitatii Vitali Iarema la Donetk, pentru a restabili ordinea, scrie MEDIAFAX.

Avakov a anuntat anterior, luni, intr-un mesaj postat pe pagina de Facebook, ca sediul administratiei regionale de la Harkov "a fost eliberat in intregime de separatisti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.