Partidul Comunist rus, sustinut de opozitie, a obtinut o victorie in alegerile pentru Primaria Novosibirsk, al treilea cel mai important oras din Rusia

Deputatul comunist Anatoli Lokot a obtinut 43,75% din voturile exprimate, iar primarul interimar Vladimir Inatkov 39,57%, candidatul Rusiei Unite, formatiunea presedintelui rus, a anuntat Comisia electorala a orasului din Siberia, citat de MEDIAFAX.

"Am creat o situatie unica in Rusia, printr-o uniune a opozitiei care a permis invingerea Rusiei Unite", si-a exprimat satisfactia Lokot, in varsta de 55 de ani, citat de site-ul Partidului Comunist rus.

Lokot a primit sprijinul deputatului de opozitie Ilia Ponomarev, unul dintre liderii miscarii de protest fara precedent care a avut loc inainte de revenirea lui Vladimir Putin la Kremlin in 2012.

Alegerile municipale anticipate au fost convocate dupa demisia lui Vladimir Gorodetki, membru al partidului aflat la putere, care a condus orasul cu 1,5 milioane de locuitori timp de 14 ani, numit viceguvernator la inceputul anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.