Cristina Fernández de Kirchner, presedintele Argentinei, a devenit, sambata, nasa unui bebelus al unui cuplu de lesbiene, in cadrul unei ceremonii religioase catolice, informeaza Reuters.

Ceremonia a reprezentat o raritate pentru Biserica Catolica, intrucat aceasta biserica se opune cu fermitate casatoriilor gay.

Argentina, o tara catolica, a devenit un deschizator de drumuri in domeniul drepturilor gay in aceasta regiune a lumii, dupa ce Cristina Fernández de Kirchner a legalizat casatoriile intre persoanele de acelasi sex in anul 2010, scrie MEDIAFAX.

Papa Francisc, care este argentinian si era pe atunci arhiepiscop de Buenos Aires, s-a opus cu tarie acelei legi. Vaticanul defineste casatoria ca un act realizat doar intre un barbat si o femeie si considera ca doar copiii care provin dintr-o astfel de casatorie pot fi botezati. Insa, pe masura ce Biserica Catolica pierde tot mai mult teren in fata Bisericii Protestante si a Bisericii Evanghelice in aceasta zona conservatoare din America Latina, anumiti preoti au cerut o revizuire a dogmei catolice in acest domeniu.

Sambata, parintele Carlos Varas a botezat-o pe fetita Uma, in varsta de doua luni si jumatate, in catedrala din Cordoba, al doilea oras ca marime din Argentina, sub privirile parintilor bebelusului, Carina Villaroel si Soledad Ortiz. Papa Francisc a declarat recent ca toti copiii pot fi botezati, desi pozitia oficiala a Bisericii Catolice nu a fost deocamdata modificata. Pentru moment, nu se stie daca Vaticanul si-a dat aprobabrea pentru ceremonia oficiata de sambata.

Presedintele Cristina Fernández de Kirchner nu a asistat la ceremonie, dar a trimis in numele ei un reprezentant. Cristina Fernandez, reprezentanta a formatiunilor politice de stanga, este considerata un promotor al drepturilor omului in Argentina.

Mama biologica a fetitei botezate sambata este Soledad Ortiz. Carina Villaroel a dezvaluit ca fost concediata din randul fortelor de politie argentiniene dupa ce a solicitat concediu de maternitate.

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.