Un detector de cutii negre mobilizat de o nava chineza de patrulare care participa la cautarea avionului Malaysia Airlines a detectat "un semnal" in sudul Oceanului Indian, fara sa stabileasca daca acesta are sau nu legatura cu zborul MH370, a anuntat agentia China Noua.

Semnalul avea o frecventa de 37,5 kHz pe secunda, identica celei transmise de dispozitivele de inregistrare a zborului, a precizat China Noua.
Detectorul de cutii negre, mobilizat de nava chineza de cautare Haixun 01, a reperat semnalul la latitudinea de aproximativ 25 de grade sud si longitudinea de 101 grade est, a precizat agentia.

Ramane de vazut daca semnalul are legatura cu avionul de tip Boeing 777 care a disparut de pe radare in urma cu o luna, transmite MEDIAFAX.

Autoritatile malaysiene apreciaza ca, potrivit datelor furnizate prin satelit, zborul MH370 s-a prabusit in Oceanul Indian, in largul coastei de vest a Australiei, dupa ce si-a schimbat ruta, in cursul unui zbor de la Kuala Lumpur la Beijing. Pana in prezent nu a fost descoperit vreun element susceptibil sa confirme locul unde s-ar fi prabusit Boeingul. Autoritatile nu inteleg nici cum si nici de ce a disparut avionul si au avertizat ca misterul nu va putea sa fie indepartat atata timp cat nu sunt gasite cutiile negre.

"Caracteristicile constatate corespund cutiei negre a aparatului", a declarat fostul sef al armatei australiene, AngusHouston, insarcinat cu coordonarea cautarilor internationale, efectuate de opt tari. "Obiecte de culoare alba au fost reperate la aproximativ 90 de kilometri" distanta de locul in care a fost detectat semnalul, a adaugat el.

"Cu toate acestea, la acest stadiu, nu se poate confirma daca exista vreo legatura intre obiecte, semnalele detectate si avionul disparut", a spus el.
Ministrul australian al Apararii, David Johnson, a indemnat la prudenta. "Nu ar fi pentru prima oara cand am detectat ceva care, in cele din urma, s-a dovedit a fi dezamagitor", a declarat el pentru postul de televiziune australian ABC, adaugand ca asteapta in prezent detalii.

"Asteptam elemente suplimentare inainte de a corobora" aceasta ipoteza, a afirmat la randul sau Anish Patel, presedintele societatii americane Dukane Seacom, care a fabricat detectorul de cutii negre.

Citeste si:
De ce s-a sinucis Stephan Pelger. Psihologul Ramona Novac a tras un...
De ce s-a sinucis Stephan...

Acasta veste ofera, totusi, sperante, potrivit lui Charitha Pattiaratchi, oceanograf la Universitatea Australiei de Vest. El a exclus posibilitatea ca frecventa de 37,5 kHz pe secunda sa fie produsa de balene sau de o activitate seismica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.