Peste 450 de cetateni maghiari sunt asteptati, duminica, sa voteze la Consulatul General al Ungariei la Cluj-Napoca pentru alegerile parlamentare din tara vecina, primele persoane venind inca de la ora 6.00, cand s-au deschis urnele.

Consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Magdo Janos, a declarat, duminica, pentru MEDIAFAX, ca maghiarii inscrisi pentru a vota fac parte din diverse categorii, de la oameni de afaceri, la turisti.

"Avem 459 de persoane care au cerut si s-au inscris sa voteze, duminica, la Consulatul General al Ungariei din Cluj. Este vorba despre persoane care au domiciliul stabil in Ungaria, dar si despre cetateni maghiari care nu au domiciliul stabil. Sunt diverse categorii de cetateni maghiari, oameni de afaceri, studenti, turisti dar si preoti din Cluj, care au putut sa se inscrie pana in 29 martie pentru a vota duminica la consulat. Pana la ora 10.00 au votat circa 13 la suta din cele 459 de persoane, primele trei fiind prezente inca de la ora 6.00, cand s-au deschis urnele. Pentru votul prin corespondenta s-au adunat pana acum peste 22.000 de buletine de vot din tot Ardealul care au fost aduse la noi si pe care le-am trimis la Budapesta. Asteptam si astazi sa mai vina cetateni maghiari pentru votul prin corespondenta", a spus Magdo Janos.

Potrivit acestuia, buletinele de vot depuse in urne de cei care vor vota duminica la consulat se vor trimite, luni, la Budapesta. Sectia de votare de la Consulatul General al Ungariei din Cluj-Napoca este deschisa intre orele 6.00 -19.00.

Ungurii voteaza, duminica, pentru un nou Parlament, intr-un scrutin in care toate sondajele prezinta ca invingator partidul lui Viktor Orban.

Potrivit sondajelor, partidul Fidesz al lui Viktor Orban nu poate pierde, fiind creditat cu 46-51% din voturi, devansand cu mult alianta de stanga care ar urma sa obtina 21-31% din voturi. Partidul Jobbik (extrema dreapta), antisemit si impotriva romilor, care si-a schimbat imaginea cu un anumit succes, este creditat cu 15-21% din intentiile de vot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.