Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a criticat decizia Curtii Constitutionale, care a apreciat drept ilegala blocarea Twitter si a obligat astfel Guvernul sa renunte la masura vizand reteaua de socializare.

"Trebuie, desigur, sa punem in aplicare deciziile Curtii Constitutionale, dar eu nu o respect. Nu respect aceasta decizie", a declarat premierul Erdogan inainte de plecarea intr-o vizita in Azerbaidjan.

Premierul turc a apreciat, de asemenea, ca decizia Curtii incalca "valorile nationale" ale tarii. "Valorile nationale, morale, au fost incalcate", a apreciat el, adaugand ca "insultele vizandu-l pe premier si ministri din Guvern au fost evidente".

Cea mai inalta instanta juridica turca a apreciat intr-o decizie publicata miercuri ca interzicerea retelei de socializare Twitter incalca libertatea de exprimare si a ordonat deblocarea imediata, scrie MEDIAFAX.

Accesul la reteaua Twitter a fost blocat in noaptea de 20 spre 21 martie, din ordinele premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis sa puna astfel capat difuzarii zilnice pe Internet a unor acuzatii de coruptie impotriva sa, in perspectiva alegerilor municipale desfasurate la 30 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.