O parte din turistii din Rusia renunta la rezervarile facute la hoteluri de 5 stele din Grecia si Turcia, pe fondul crizei din Crimeea, iar hotelierii au reactionat deja si au scazut preturile cu pana la 20%.

Hotelurile de cinci stele din Grecia si Turcia, la care un numar important de camere era rezervat de turistii rusi, urcasera preturile in ultimii 2-3 ani ca urmare a cererii foarte mari.

"Rezervarile din Rusia, care se indreptau in mare parte la hotelurile de cinci stele din destinatiile de vara, au scazut dramatic in ultimele doua saptamani, pe fondul crizei din Crimeea si din cauza zvonurilor ca este posibil sa nu se mai acorde atat de usor vize pentru Uniunea Europeana", a spus Pandel, care detine agentia cu cele mai mari vanzari de vacante externe din Romania.

El a afirmat ca, din acest motiv, hotelierii straini au scazut deja tarifele cu pana la 20%.

"Am fost sunati de marii hotelieri din Grecia si pentru noi a fost o oportunitate sa extindem ofertele pe aceasta piata. Astfel, avem exclusivitate pentru cel mai mare lant de hoteluri din Grecia, Mitsis. In acest moment, hotelurile de cinci stele se vand cu preturi cu care anul trecut se vindeau structurile de patru stele", a adaugat proprietarul Christian Tour.

Acesta a adaugat ca si hotelurile din Turcia resimt scaderea rezervarilor venite din Rusia si au prelungit perioada de early booking, care expira pe 31 martie, pana la sfarsitul lunii aprilie, astfel incat vacantele se vor vinde si in aceasta luna cu reducere.

"Ne asteptam ca acelasi lucru sa se intample pe toate pietele de la Spania la Cipru, la Bulgaria si altele. Toti hotelierii de cinci stele de litoral vor resimti scaderea numarului de turisti rusi, care plateau foarte bine si uneori rezervau hoteluri intregi", a mai spus Pandel.

Prin Christian Tour au mers anul trecut in vacante peste 150.000 de turisti, dintre care aproximativ 40.000 s-au cazat la hoteluri de cinci stele din strainatate. Pandel se asteapta ca, in conditiile scaderii tarifelor, numarul turistilor romani in hotelurile de cinci stele sa creasca cu 20% in acest an, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Explozii puternice la o rafinărie din Krasnodar. Rușii spun că au...
Explozii puternice la o...

Christian Tour este si cel mai mare operator roman de chartere si va avea in acest an 27 de zboruri pe saptamana catre Grecia, Turcia si Spania, atat din Bucuresti, cat si din Cluj, Iasi, Bacau si Timisoara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.