Serviciul National pentru Situatii de Urgenta sa ordone evacuarea coastelor de nord ale tarii din cauza unui risc de tsunami in urma cutremurului care a zguduit marti seara nordul Chile.

Cutremurul s-a produs la ora locala 20.46 (miercuri, 02.46 ora Romaniei), la aproximativ 89 de kilometri sud-vest de Cuya, la o adancime de 46,4 kilometri, potrivit Centrului seismologic national al Universitatii din Chile.

Centrul american pentru Studii Geologice a anuntat de asemenea producerea unui cutremur cu magnitudine de 8. Alerta de tsunami ar viza alte doua tari, si anume Ecuador si Peru, potrivit Centrului american. La randul lor, serviciile nationale din Ecuador si Peru au anuntat ca au emis alerte de tsunami, scrie MEDIAFAX.

"Vom fi atenti la coastele noastre si ne pregatim", a anuntat presedintele Ecuadorului, Rafael Coreea, pe contul sau de Twitter. O alerta de tsunami a fost declansata pentru coasta de sud a statului Peru, a anuntat marti seara Marina peruviana.

"Este o alerta pentru care luam toate masurile de precautie", a anuntat pentru AFP comandantul Marinei de Razboi, Colbert Ruiz.

"O alerta inseamna ca trebuie sa fim atenti, dar nu confirma sosirea unui tsunami", a precizat el, adaugand ca lucreaza in coordonare cu Serviciul pentru Aparare Civila pentru a evalua pericolul. "Pana acum, nu exista nimic", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.