Agentia de informatii americana NSA a strans peste 300 de rapoarte despre cancelarul german Angela Merkel.

Cancelarul figureaza printre cei 122 de sefi de stat si de guvern despre care NSA a strans informatii in mai 2009, potrivit site-ului revistei germane.

Agentia americana "a realizat peste 300 de rapoarte despre Angela Merkel", potrivit documentelor consultate de Der Spiegel si in care figureaza si numele presedintilor din Peru, Somalia sau Belarus.

Aceste fisiere sunt stocate intr-o baza de date a NSA care "ar putea fi o dovada importanta" in opinia justitiei germane, care "vrea sa decida in zilele urmatoare daca deschide o ancheta judiciara privind suspiciuni de spionaj", afirma revista, citata de MEDIAFAX.

NSA este in centrul unui vast scandal din vara lui 2013 privind dezvaluirile fostului sau colaborator Edward Snowden, care au scos la lumina practicile sale de spionaj la scara mare.

Documente date publicitatii de Snowden in octombrie au aratat ca NSA a ascultat telefonul mobil al cancelarului Merkel timp de mai multi ani.

Aceste dezvaluiri au generat o revolta in Germania, unde respectarea vietii private este un subiect extrem de sensibil, si au afectat profund relatia dintre cele doua tari, foarte stransa in mod traditional.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.