Secretarul general ONU, Ban Ki-moon spune ca Vladimir Putin, l-a asigurat ca nu are "nici o intentie" de a invada estul sau sudul Ucrainei.

"Presedintele (rus) Putin mi-a spus ca nu are nicio intentie de a desfasura o operatiune militara", a afirmat Ban Ki-moon, intrebat despre o posibila invazie a trupelor ruse in sudul si estul rusofon al tarii, citat de MEDIAFAX.

De asemenea, el a mentionat ca Putin si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu "anumite elemente radicale care activeaza de-a lungul frontierei".

Secretarul general ONU a reiterat ca incearca sa convinga Moscova si Kievul "sa initieze un dialog direct si constructiv". "In aceasta perioada tensionata, o singura scanteie este suficienta" pentru a agrava conflictul, fapt ce ar putea avea "consecinte imprevizibile", a avertizat el.

pentru solutionarea crizei (din Ucraina) prin diplomatie si observatori pentru drepturile omului", a adaugat Ban Ki-moon.

El a deplans faptul transformarii "crizei din Ucraina" in "criza cu privire la Ucraina" intre Rusia si Occident.

Aceste tensiuni, a explicat el, monopolizeaza atentia comunitatii internationale si o impiedica sa se concentreze asupra unor probleme comune, precum dezvoltarea durabila si incalzirea climatica globala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.