Un grup de femei din Ucraina indemna la o greva a sexului cu barbati rusi intr-o campanie pe Facebook.

"Nu te oferi rusilor", este cuvantul de ordine a acestei campanii pe Facebook care vizeaza sa calmeze "apetitul" Moscovei pentru teritorii ucrainene si sa atraga atentia asupra a ceea ce s-a intamplat in Crimeea.

"Trebuie sa luptam impotriva inamicului prin toate mijloacele", afirma animatoarele campaniei, pe site. De fapt, obiectivul lor este oprirea "comertului carnal" dintre cele doua tari vecine.

"Am ales provocarea, pentru ca atrage atentia", recunoaste o scriitoare, Irena Karpa, totodata blogger si artista.

"Adevaratul sens profund (al campaniei) este sa nu renuntam la demnitatea, libertatea si patria noastra. (Campania) il vizeaza mai degraba pe (presedintele rus Vladimir) Putin si politica sa, nu este (vorba despre) rasism", declara tanara pentru AFP, adaugand ca ucraineni de origine rusa au participat la miscarea de contestare care a condus la indepartarea de la putere a fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, in februarie.

Campania a fost initiata de un grup de "femei de succes", femei de afaceri, jurnaliste si scriitoare.

Motto-ul "Nu te oferi rusilor" a fost selectat dintr-un poem al celui mai mare poet ucrainean, Taras Sevcenko, intitulat "Katerina", care spune povestea unei taranci seduse de catre un ofiter rus. Gonita de parinti, ea-si cauta iubitul la Moscova dar este respinsa si se sinucide.

"Am fost inspirate de situatia actuala, anexarea Crimeei si apetitul insatiabil al lui Putin, care se uita catre regiunile noastre din est", continua ea. Pagina Facebook a grupului a obtinut rapid 2.300 de "like", a devenit foarte populara pe Internet si a fost preluata de site-uri ruse.

Unii rusi au ironizat initiativa, altii s-au suparat.

"Ar trebui «sa nu va oferiti» doar celor care sustin politica sovietica a lui Putin si nu tuturor rusilor. Ce treaba au rusii cu asta? Si scrieti (apelul) in rusa", scrie Anton Grigoriev pe pagina de Facebook.

Citeste si:
Cum te poate ajuta o campanie de advertoriale SEO?
Cum te poate ajuta o campanie...

Pe site-ul moscovit Lifenews.ru, suspectat ca are legaturi cu serviciile speciale, o femeie, Olga Silaeva, a scris "nu va culcati cu barbati rusi, vor ramane mai multi pentru noi". De asemenea, animatoarele campaniei vand tricouri pe care sunt imprimate o imagine cu doua palme unite, sugerand un gest pios si totodata un vagin.

"Banii pe care-i obtinem merg direct la achizitionare de furnituri pentru armata noastra saraca. Femeile ucrainence cauta sa ii ajute pe militarii nostri", declara Karpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.