Dupa alunecarea de teren care a avut loc la sfarsitul saptamanii in statul american Washington, 90 de persoane au fost date disparute.

Alunecarea de teren a avut loc intr-o zona rurala, in apropierea oraselului Oso, la aproximativ 90 de kilometri nord de Seattle.

Seful echipelor de salvare din comitatul Snohomish, John Pennington, a anuntat ca bilantul persoanelor disparute a fost revizut la 90 de persoane, fata de 176 comunicat anterior de autoritati.

El a precizat ca niciun cadavru nu a fost scos de sub daramaturi miercuri, iar pana in prezent 16 corpuri au fost recuperate si alte opt au fost localizate, bilantul ridicandu-se la 24 de morti, dar ar putea creste joi, potrivit echipelor de salvare.

Sambata, o parte a unui deal din apropierea comunitatii rurale Oso, la nord de Seattle, s-a prabusit peste un rau din apropiere, provocand o alunecare de teren devastatoare. Locuitorii au fost avertizati de serviciile de salvare despre posibilitatea producerii unor alunecari de teren dupa ploile abundente din ultimele saptamani, scrie MEDIAFAX.

Aproximativ 200 de persoane participa la operatiunile de cautare a eventualilor supravietuitori. Guvernatorul statului Washington, Jay Inslee, a declarat ca bilantul victimelor ar putea creste in urmatoarele zile. La randul sau, purtatrul de cuvant al echipelor de salvare, Bob Caulkings, a declarat ca operatiunile de cautare vor fi suspendate pe timpul noptii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.