Iulia Timosenko a denuntat difuzarea pe Internet a unei inregistrari a unei conversatii pe care a purtat-o la telefon, acuzand ca este vorba despre o "manipulare" ce vizeaza, in opinia sa, sa exagere tonul deja puternic antirus al conversatiei.

Intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, ea a acuzat serviciile speciale ruse (FSB) de aceasta manipulare, a carei realitate este extrem de dificil de verificat. Fostul premier, in prezent conducatoarea Partidului Batkivscina, a reactionat astfel in urma difuzarii pe Internet a unei conversatii de doua minute cu un apropiat, deputatul Nestor Sufrici din cadrul Partidului Regiunilor al fostului presedinte Viktor Ianukovici.

Potrivit inregistrarii, Timosenko se declara mai intai "pregatita sa ia o mitraliera si sa-i traga un glont in cap acestui nemernic", referindu-se, se pare, la presedintele rus Vladimir Putin. Insa pasajul care a fost manipulat, sustine sa, este cel in care propune folosirea armei nucleare impotriva rusilor din Ucraina.

"Ce ne vom face cu cele opt milioane de rusi care raman pe teritoriul Ucrainei? Sunt o ciuma", se intreaba Sufrici.

"La naiba, trebuie sa fie vizati cu arme nucleare", raspunde Timosenko, potrivit inregistrarii.

"Aceasta conversatie a avut intr-adevar loc", a admis ea marti in mesajul postat pe contul de Twitter, "dar partea cu opt milioane de rusi in Ucraina este un montaj", a adaugat fostul sef de Guvern.

"De fapt am spus «rusii din Ucraina sunt ucraineni. Salut FSB. Scuzati expresia»", continua Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.