Ministrul ucrainean de Externe a declarat, dupa o intalnire cu omologul sau rus Serghei Lavrov, la Haga, ca Moscova si Kievul au convenit sa evite escaladarea conflictului in Crimeea, estul si sudul Ucrainei.

"Am convenit sa evitam o noua escaladare a conflictului in Crimeea, estul si sudul Ucrainei, fapt ce ar fi putut duce la victime", a afirmat Descita.

Potrivit ministruluui ucrainean, Lavrov a dat asigurari ca Rusia nu intentioneaza sa utilizeze forte armate in regiunile din estul si sudul Ucrainei. El a mentionat, de asemenea, ca ambele parti au fost de acord privind necesitatea de a organiza intalniri bilaterale la nivelul ministerelor de Externe si de Aparare, daca situatia se va agrava.

Descita a subliniat ca, in cursul intalnirii sale cu Lavrov, el si-a exprimat dezacordul in legatura cu decizia Rusiei de anexa Crimeea si a declarat ca Ucraina va trata aceasta regiune ca fiind parte componenta a teritoriului sau.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.