Rusia are ample efective militare la frontiera de est a Ucrainei, iar NATO este "foarte preocupata" de riscul unei amenintari la adresa regiunii separatiste Transnistria, afirma generalul american Philip Breedlove, comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, citat de NBC News.

"Efectivele ruse stationate la frontiera estica a Ucrainei sunt foarte numeroase si sunt pregatite de operatiuni", a declarat generalul Philip Breedlove, subliniind ca Alianta Nord-Atlantica este "foarte preocupata" de riscurile la adresa securitatii regiunii separatiste Transnistria, care oficial apartine Republicii Moldova, transmite MEDIAFAX.

"Exista suficiente trupe ruse la frontiera de est a Ucrainei pentru a fi trimise in Transnistria daca se ia aceasta decizie; acest lucru este foarte ingrijorator. Rusia se comporta mai mult ca un adversar decat ca partener", a subliniat Breedlove.

In paralel, ministrul ucrainean al Apararii, Andrei Parubi, a avertizat ca armata rusa este pregatita sa atace Ucraina in "orice moment", pentru ca obiectivul presedintelui rus Vladimir Putin nu este doar Crimeea, ci intregul teritoriu ucrainean. "Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci intreaga Ucraina. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere si sunt pregatite sa atace in orice moment", a declarat Andrei Parubi, secretarul Consiliului ucrainean pentru Securitate Nationala si Aparare.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficiala a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite si Uniunea Europeana considera Crimeea drept parte a Ucrainei si au adoptat sanctiuni economice si politice contra Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.