Distrugatorul USS Truxtun a parasit Marea Neagra dupa ce a participat la exercitii impreuna cu nave militare din Romania si Bulgaria, anunta publicatia Stars and Stripes.

Nava militara americana a iesit sambata dimineata din Marea Neagra. USS Truxtun venise in Marea Neagra pe 7 martie, pentru exercitii militare planificate, dar care au avut loc in contextul crizei din regiunea Crimeea, anexata de Rusia, scrie MEDIAFAX.

USS Truxtun face parte din grupul naval militar american USS George H.W. Bush, care va patrula timp de opt luni in Marea Mediterana.

In ultimele doua saptamani, distrugatorul american USS Truxtun a efectuat o serie de manevre militare in Marea Neagra, impreuna cu nave din Romania si Bulgaria. Fortele Navale americane au explicat ca este vorba de exercitii militare "de rutina" care erau programate cu mult inainte de izbucnirea crizei din Ucraina.

Distrugatorul USS Truxtun (DDG-103, in terminologia NATO) face parte din clasa Arleigh Burke, fiind echipat cu sisteme de artilerie, rachete si torpile si avand capacitatea de neutralizare a navelor inamice.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.