Aderarea Ucrainei la NATO nu se poate concretiza pe termen scurt, declara ministrul ucrainean de Externe, Andrei Descita, pledand pentru apropierea tarii de Uniunea Europeana si pentru imbunatatirea relatiilor cu Rusia, relateaza Itar-Tass.

Aderarea Ucrainei la NATO nu este pe agenda, pe termen scurt, a precizat Descita, explicand ca Ucraina nu are o baza legislativa care sa ii permita semnarea Pactului Nord-Atlantic si nu are nici sustinerea necesara pentru initierea procesului de integrare, transmite MEDIAFAX.

In plus, Descita nu crede ca statele membre NATO sunt pregatite sa considere Ucraina un stat candidat la aderare, data fiind situatia actuala.

Descita a exprimat speranta ca Guvernul Ucrainei va continua sa se indrepte spre integrarea europeana. "In adancul inimii, ne simtim europeni", a spus seful diplomatiei ucrainene, pledand si pentru normalizarea relatiilor cu Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.