Referendumul care a permis anexarea regiunii ucrainene Crimeea de catre Rusia reprezinta "o tentativa de scindare a Europei", afirma ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier.

"Referendumul din Crimeea si decizia Consiliului Federatiei Ruse de anexare a regiunii sunt incalcari ale dreptului international si o tentativa de scindare a Europei", a declarat Frank-Walter Steinmeier dupa o intrevedere pe care a avut-o la Kiev cu premierul proeuropean al Ucrainei, Arseni Iateniuk.

Cei doi oficiali au discutat despre ajutorul tehnic pe care Germania ar putea sa il ofere armatei ucrainene, transmite MEDIAFAX.

"Am analizat problema cooperarii tehnice militare pentru imbunatatirea dotarilor si consolidarea armatei ucrainene", a declarat Iateniuk.

Steinmeier urmeaza sa se deplaseze sambata dupa-amiaza la Donetk.

Rusia a finalizat, vineri, procedurile pentru anexarea oficiala a fostei regiuni ucrainene Crimeea. Statele Unite si Uniunea Europeana considera Crimeea drept parte a Ucrainei si au adoptat sanctiuni economice si politice contra Rusiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.