Fostul premier ucrainean Iulia Timosenko a declarat, vineri, ca Vladimir Putin a "pierdut Ucraina pentru totdeauna", dupa alipirea Crimeei la Rusia, ea avertizand de asemenea in privinta unei dorinte a presedintelui rus de a continua ofensiva in Ucraina continentala.

"Putin a pierdut Ucraina pentru totdeauna dupa ce ne-a declarat razboi", a spus Timosenko, in cadrul unui talk-show politic transmis de televiziunea publica ucraineana, transmite MEDIAFAX.

"Putin este inamicul numarul unu al Ucrainei, ne-a luat pamantul cu armele", a adaugat fostul premier ucrainean. Egeria "revolutiei portocalii" i-a indemnat pe ucraineni sa fie pregatiti sa lupte in cazul in care trupele ruse ar intra in Ucraina continentala.

"Trebuie sa fim pregatiti pentru momentul cand Putin va depasi linia rosie", a continuat ea, afirmand ca aproximativ 100.000 de militari rusi sunt masati la granita dintre Rusia si Ucraina. "Vom lupta daca va depasi linia rosie", a avertizat ea.

In opinia ei, presedintele rus ar putea sa urmeze calea altor "dictatori inlaturati de la putere". "Nu este primul dictator cu comportament fascist. Lumea a arestat deja multi dintre ei in ultimii ani. Ne amintim de Libia, ne amintim de alti dictatori care au fost inlaturati de la putere de mase. Putin nu este o exceptie", a afirmat Timosenko.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.