Michelle Obama este prezenta la Beijing cadrul unei vizite menite sa stranga legaturile intre primele doamne ale principalelor doua puteri mondiale.

Michelle Obama, fiicele sale, Sasha si Malia, si mama acesteia vor sta sapte zile in China, iar calatoria este consacrata unor subiecte putin controversate precum educatia tinerilor, pentru a incerca sa inlature neincrederea caracteristica relatiilor sino-americane.

Prima Doamna chineza, fosta cantareata si ofiter in armata, Peng Liyuan, i-a aratat vineri caligrafia lui Michelle Obama, servindu-i si ca ghid in Orasul interzis.

Sotii lor se vor intalni, saptamana viitoare, la un summit pe tema securitatii nucleare, care va avea loc la Haga.

Michelle Obama si familia sa vor efectua un circuit turistic clasic, cu o trecere prin orasul Xian (nord) pentru a vedea celebra armata de teracota si prin Chengdu (sud-vest), celebru pentru ursii sai panda.

"Apreciem ca aceasta vizita va promova intelegerea reciproca si prietenia intre tarile noastre", a subliniat joi Hong Lei, un purtator de cuvant al diplomatiei chineze, citat de MEDIAFAX.

Intrebat despre motivele alegerii unui restaurant tibetan de catre Obama pentru etapa din Chengdu, el nu a facut niciun comentariu.

Calatoria lui Michelle Obama, prima in China si a treia in strainatate de la sosirea sotului ei la Casa Alba, a generat cateva critici in Statele Unite pentru costurile ridicate imputate contribuabililor si pentru faptul ca evita subiectul drepturilor omului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.