UE a mai pus inca 12 nume pe lista oficialilor vizati de sanctiuni in urma alipirii Crimeei la Rusia, a anuntat vineri presedintele francez François Hollande,

"Vor exista 33 de persoane pe aceasta lista", a declarat Hollande, citat de MEDIAFAX, dupa prima zi a summitului european, dominat de criza ucraineana.

"Rusia trebuie sa inteleaga ca nu mai poate continua (astfel). Rusia trebuie sa urmeze calea dialogului", a adaugat el.

O prima lista cu 21 de persoane a fost publicata luni.

Noua lista, care va fi publicata vineri, "este destul de apropiata celei a Statelor Unite", a anuntat Hollande. "Ea vizeaza oficiali ucraineni si rusi implicati" in referendumul privind alipirea Crimeei la Rusia, a anuntat el.

Sanctiunile constau in restrictii de vize si in blocarea averilor in UE.

Lista americana contine 31 de persoane, printre care Segrhei Ivanov, seful Administratiei Prezidentiale, adjunctul sau, Aleksei Gromov, sau Serghei Nariskin, presedintele Dumei (Camera inferioara a Parlamentului rus).

Presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a subliniat ca absenta unei solutii politice la criza actuala va avea "consecinte economice". Comisia Europeana a fost insarcinata sa pregateasca "masuri" in acest sens.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.