Recep Tayyip Erdogan, primul ministru turc, implicat intr-un scandal politico-financiar, a amenintat joi ca va interzice Twitterul in tara sa, dupa ce inregistrari ale unor conversatii telefonice au fost postate pe aceasta retea de socializare.

"Vom elimina Twitterul. Nu-mi pasa de ce ar putea sa spuna comunitatea internationala", a afirmat Erdogan in fata a mii de sustinatori adunati la un miting electoral organizat cu zece zile inainte de alegerile municipale din 30 martie.

"Vor vedea forta Turciei", a adaugat el, citat de MEDIAFAX.

"Aceasta nu are nimic de a face cu libertatile", a insistat seful Guvernului turc. "Libertatea nu permite intruziunea in viata privata (...) sau spionarea secretelor de stat prin aceste mijloace", a continuat el.

Incepand din decembrie, un scandal de coruptie vizeaza mai multi apropiati ai premierului turc, care conduce tara inca din 2002.

Conversatii telefonice care il pun pe Erdogan direct sub semnul intrebarii in afacerile de coruptie sunt publicate pe Internet inca de la inceputul lunii martie.

In aceste convorbiri, a caror autenticitate nu a fost stabilita definitiv, premierul ii cere fiului sau sa ascunda sume mari de bani sau evoca un comision considerat insuficient, platit de un grup industrial.

Aceste interceptari, considerate drept o "inscenare" de catre Erdogan, au starnit furia opozitiei, care a organizat manifestatii in marile orase ale tarii pentru a-i cere demisia.

"Nu vom mai permite asa ceva", a dat asigurari, joi, Erdogan. "Vom lua rapid aceste masuri (de interzicere). Securitatea tarii mele este in joc", a adaugat el.

La inceputul lunii, seful Guvernului islamo-conservator a amenintat deja ca va interzice YouTube si Facebook in Turcia.

In plina campanie electorala, el a promis sa plece din politica daca partidul sau nu va castiga alegerile municipale din 30 martie, care au valoare de test pentru regimul sau.

Citeste si:
George Buhnici a dat-o din nou în bară. Mesajul controversat pe...
George Buhnici a dat-o din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.