Seful misiunii Ucrainei la ONU, la Geneva, Iuri Klimenko a declarat pentru presa ca exista "indicii" potrivit carora Rusia este pregatita sa lanseze o interventie de anvergura in estul si sudul Ucrainei.

"Exista indicii potrivit carora Rusia este pregatita sa lanseze o interventie de anvergura in estul si sudul Ucrainei", a declarat el pentru jurnalisti.

Diplomatul a anuntat o suplimentare a trupelor in regiunea ucraineana Herson, in nordul Crimeei, indicii despre amplasarea unor mine si arestarea in regiuni din est si sud efectuate de catre forte de securitate ucrainene a unor activisti prorusi care detineau documente de identificare de la servicii de securitate ruse, scrie MEDIAFAX.

"Ucraina si ucrainenii sunt pregatiti sa-si apere teritoriul prin toate mijloacele necesare, insa, in acest stadiu, ramanem angajati pe calea unei solutii politice", a declarat Klimenko.

"Ucraina va recurge la utilizarea dreptului la autoaparare in ultima instanta", a spus el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.